zondag 22 maart 2020

Nog meer leuke activiteitjes....


Dag lieve zonnetjes...
Hoe gaat het met jullie? …
Hopelijk zien we elkaar snel terug!!
Voor wie zin heeft in spelletjes en tussendoortjes, zijn hier nog meer ideetjes!
Een hele dikke knuffel,
Juf Nele

Taalspelletje van de week:
* Letters van de week: Jullie kennen het letterkoffertje nog? … We zetten het via deze weg verder.  Elke week stuur ik jullie twee letters door.  Ga dan op zoek naar 2 dingen die beginnen met deze letters.  Heb je iets gevonden? … Dan mag je mama of papa hiervan een foto nemen en die naar mij opsturen.  In de rechterkolom van deze blog vind je mijn emailadres.  De foto's plaats ik dan in een collage op de blog... Klinkt leuk hé... en zo zien we elkaar nog eens ;-)
Daarnaast kan je die letters ook op een blad 'schrijven' en kan je in de krant of in een tijdschrift of reclamefolder op zoek gaan naar prentjes.  Knip die uit en kleef die op en maak zo jouw eigen letterboekje.  De letters van de week stuur ik door in een tweede blogberichtje!!
***
Telspelletje van de week:
* Deze opdracht komt van ons vriendinnetje 'Truus de muis van het cijferhuis':
We gaan bouwen en tellen tegelijk.  Neem je blokken, om het even welke (duplo, houten blokken, lego, …) en neem er ook een dobbelsteen bij.  Gooi met je dobbelsteen en tel het aantal stippen.  Neem dan evenveel blokken en stapel ze op elkaar.  Nu is de andere aan de beurt.  Zo doe je een tijdje verder.... Wie heeft de hoogste toren gemaakt? … Heb je ook een kleurendobbelsteen?  Dan kan je zowel met de stippendobbelsteen als met de kleurendobbelsteen gooien.  Dan neem je na het gooien het juist aantal blokken in het gegooide kleur!  Veel plezier!
***
Website van de week:
* En op deze site https://computermeester.be/0kleuters.htm vind je heel veel spelletjes waarbij we kunnen tellen, rangtelwoorden moeten aanduiden, een aantal tellen en het juiste getal aanduiden, … Uw kleuter zal deze site zeker en vast herkennen.
***
Aandachtspuntje van de week:
* Het is belangrijk dat de pengreep goed wordt uitgevoerd, nl. wijsvinger en duim op potlood, middenvinger ondersteunt.  Uw kleuter weet goed hoe het moet, maar houdt het misschien niet altijd vol om het juist te doen.  Er gewoon even op wijzen, helpt om het goed te doen.  En uw kleuter kan zeker volgend liedje zingen


***
Bewegingsmomentjes van de week:
Bumba-stopdans:
https://youtu.be/DXFucH5wzOs
Tsjoe tsjoe wa:
https://youtu.be/crYPWoUzszw
Zumba-kids:
https://youtu.be/ymigWt5TOV8
Lekker fit:
https://youtu.be/yMGcRpAFm_w

Veel plezier! 
En vergeet niet dat we veel buiten moeten spelen.
Het zonnetje doet ons goed!
Groetjes, Juf Nele