zondag 19 april 2020

Klaar voor een nieuwe week?


Dag lieve zonnetjes...
hoe gaat het met jullie? …
Hier met mij, in mijn kot, gaat het goed...
Juf Nele
***
Taalspelletje van de week:
* Letters van de week: Wat heb ik de voorbije weken veel toffe foto's van jullie ontvangen!  Jullie zijn super goed bezig! 👍👍 Klaar voor 2 nieuwe letters? … Je ontvangt ze in een volgend berichtje.  Ga opnieuw op zoek naar dingen die met deze letters beginnen. 
* En dit is ook een leuk letterknutselwerkje:  maak jouw eigen lettermannetje of -vrouwtje.  Vraag je mama of papa om de eerste letter van jouw naam op een groot blad te tekenen.  Ga dan op zoek in kranten en tijdschriften naar die letter.  Knip die allemaal uit en vul zo die getekende letter op.  Maak er nu een echt lettermannetje of -vrouwtje van.  Teken er handen, voeten en jouw hoofdje bij.  Ik ben benieuwd naar het resultaat.  Dit is alvast mijn werkje:
Weet je het nog? Er zijn drukletters (bv. A B C D E) en er zijn drukkers (bv. a b c d e).  Je mag deze beide lettersoorten gebruiken.
***
Telspelletje van de week:
* 'Truus de muis van het cijferhuis' heeft ook een nieuwe opdracht klaar.
We oefenen de begrippen 'meer-minder-evenveel'.  Bekijk dit leuke filmpje om deze begrippen te oefenen.  Na het bekijken van het filmpje kan je dit nadoen met speelgoedjes.
***
Website van de week:
* Op deze site vinden jullie ook leuke spelletjes: http://www.ict-cksa.be/website/kleuters.php
***
Spelletje van de week:
* Geheugenspelletje: Kies 10 speelgoedjes en leg ze bij elkaar.  Bekijk ze goed.  Benoem ze en onthoud ze goed.  Bedek ze nu met een handdoek.  Ga nu even iets anders doen, bv. ga 10 minuutjes op de trampoline springen.  Probeer daarna de 10 dingen terug op te sommen.  Hoeveel kan je er opsommen? ….

***
Oefening voor fijne motoriek:
* Neem een doos/dienblad/bakje met een klein opstaand randje.  Vul dit met een laagje zand.  Daar kan je (met je vinger) in tekenen.  De kleuters vinden dit zeer leuk om te doen.  Dit deden we eerder in klas ook al.  Je kan niet alleen tekeningen in maken, maar schrijfpatroontjes oefenen kan natuurlijk ook.
***
Aandachtspuntje van de week:
* Deze week tekenen we nog eens gewoon onszelf; je mama en papa, je broer(s) en zus(sen) mogen er zeker ook bij.  Let er gewoon op dat je elk figuurtje volledig tekent.  D.w.z. dat je niets vergeet.  Denk bv. aan de oren, het aantal vingers, …
***
Buitenspelletje van de week:
* De zon maakt schaduw... je kan je eigen schaduw zien en die van voorwerpen.  Neem een krijtje en volg de omtrek van iemands schaduw.  Je kan zo ook voorwerpen 'omtrekken'.
Vraag nu ook of je mama of papa jouw schaduw wil tekenen.  Ga na een paar uur terug op deze plaats staan.  Zie jij wat er nu anders is? … Hoe zou dat komen, denk je? …
***
Veel plezier,
Juf Nele